Op pad


Cultuur

Pura Taman Ayun - Mengwi | website

tempelsDe Pura Taman Ayun is een koninklijke tempel van de keizer van Mengwi. Op het tempelplein staan talloze meru-torens. Dit zijn gebouwen met boven elkaar geplaatste dakjes. Zij stellen de bergen voor, de plaats waar de goden verblijven. De tempel is een zogenoemde penyawangan, een plaats waar heilige plaatsen worden aanbeden, met altaren voor o.a. de tempel Pura Sada en de bergen Agung, Batukau en Batur. In totaal zijn in het tempelcomplex vijftig schrijnen en paviljoenen.

 

Pura Luhur Uluwatu | website

foto2Bezoekers komen hier niet alleen voor de tempel, maar ook voor het magnifieke uitzicht, de zonsondergangen en de Kecak-dans die elke dag om 18.00 uur in het amfitheater tegenover de tempel wordt opgevoerd. De Kecak is een intense en dramatische dans, uitgevoerd door zo’n vijftig mannen die met ontbloot bovenlijf in cirkels op de grond zitten. De dans verbeeldt de redding door prins Rama van prinses Sita, die is ontvoerd door de kwaadaardige koning van Lanka. De dansers begeleiden zichzelf met typische ‘chak-Achak-Achak’ en wiegen, zwaaien, liggen en staan om de emoties van het verhaal te vertellen. Voor zonsondergang is het terrein doorgaans lekker rustig.

 


Shoppen

Kuta

foto3In het nogal drukke en toeristische Kuta vind je twee prachtige shopping malls die beslist de moeite waard zijn. Bij DSF Galleria vind je alle luxe merken, zoals Dior, Gucci, Cartier en Armani.

 

 

 

foto4Aan het strand zit Discovery, een groot winkelcentrum waar je veel trendy westerse én lokale merken vindt. Ook op zondag van 10 tot 22 uur geopend.

 

 

 


Watersporten

Bali Jet Set Dive & Marine Sports | website


Kies voor een uur of een hele dag watersportplezier bij Bali Jet Set Dive & Marine Sports aan de westkant van het schiereiland Tanjung Benoa Hier kun je jetskiën, waterskiën, duiken, paragliden, kitesurfen, wakeboarden en nog veel meer. Een avontuur voor jong en oud, erg leuk met kinderen. De gasten zijn meer dan tevreden over de kwaliteit van het materiaal en de begeleiding van de instructeurs.

Net als in Tanjung Benoa is de zee bij Nusa Dua lekker rustig. Ook hier zijn veel mogelijkheden om te watersporten.

Surfen

foto5Surfers zijn het erover eens dat Bali vele fantastische surfspots kent. Aan de zuidwestkust en de zuidoostkust zijn de beste golven te vinden. Vooral Pandang Pandang en Uluwatu zijn beroemd. Overal aan de kust zitten surfscholen waar ook beginnelingen zich op de plank kunnen wagen. Vraag je hotelmanager of privéchauffeur naar de beste aanbieders van cursussen en materiaal.

Vliegeren

foto6Wie de golven te hoog en de oceaan te ruw vindt, vermaakt zich op het strand met vliegeren. Bijna overal aan de kust zie je strandventers die ze in alle soorten, maten en kleuren verkopen.

 

 

 

Duiken

foto7Vele prachtige duiksites nabij Nusa Dua en Nusapenida waar je grote oceaanvissen zoals manta´s, rifhaaien en adelaarsroggen kunt spotten. Dit gebied wordt gekenmerkt door sterke stromingen.
Kijk voor meer informatie over de duiksites op Dive Around Bali of Ena Dive 

 

 


Stranden

Jimbaran

foto8Levendig, wit zandstrand met een eindeloos blauwe oceaan waar de hele dag vissersbootjes in de weer zijn. ´s Avonds geniet je hier van een prachtige zonsondergang én de verse vangst van de dag.

 

 

Nusa Dua

foto9Maagdelijk witte stranden en een kristalheldere, rustige zee. Ideaal voor snorkel- en duiktrips.

 

 

 

Seminyak

foto10Fijn wit zandstrand en een oceaan met flinke golven. Veel fijne restaurants en winkels om de hoek.

 

 

 

Uluwatu

foto11Op het strand van Uluwatu kun je vlak voor zonsondergang dolfijnen en schildpadden spotten. Vanwege de goede golven én het fijne witte zandstrand is dit ook een geliefde plek om te surfen.

 

 

Eilandjes voor de kust

foto12Gili Islands en Nusa Lembongan zijn kleine eilandjes voor de zuidkust van Bali. Ze zijn nog maar amper door de toeristen ontdekt en heerlijk rustig. Mooie stranden; goede plekken om te snorkelen.

 

 

 


Natuur

Schildpaddeneiland - Tanjung Benoa

foto13Vanuit Tanjung Benoa kun je met een bootje met een glazen bodem naar Turtle Island. Op dit kleine eilandje vind je veel verschillende soorten schildpadden die je mag aanraken en waar je mee mag zwemmen. Kinderen vinden dit geweldig; de ouders vaak ook. Vraag je hotelmanager of privéchauffeur naar de beste aanbieder van een tripje naar dit schildpaddeneiland.

 

 


Golf

Nirwana Bali Golf Club – Tanah Lot | website

foto14De Nirwana Bali Golf Club is gelegen aan de zuidwestkust bij Tanah Lot en ontworpen door Greg Norman. Een schitterende golfbaan, gelegen tussen de rijstvelden en kliffen met prachtig mooie zeezichten. Vooral hole 7, par 3, is een bekende hole van de foto's, met het schitterende uitzicht op de Pura Tanah Lot.

 

Bali Golf and Country Club – Nusa Dua | website

foto15Deze golfbaan is een stijlvolle championship course en wordt beschouwd als één van de beste van Azië. Hier zijn vele prestigieuze toernooien, zoals de Johnnie Walker Skins en Alfred Dunhill Masters, gespeeld.

 

 

Bali Handara Kosaida Country Club | website

foto16Geliefd vanwege de ligging in een bergachtige omgeving op 1.142 meter, te midden van het groene binnenland. Dat levert spectaculaire vergezichten en een aangenaam speelklimaat op. De temperatuur ligt hier gemiddeld tussen de 14 en 20 graden Celsius.

 

 

New Kuta Golf - Uluwatu | website

foto17Bali’s nieuwste golfbaan, gelegen in de schitterende omgeving van het Kewasan Pecatu Indah Resort in Uluwatu. In 2009 is hier de Indonesian Open Golf Championship 2009, Asian Tour, gespeeld. Voor de kenners: de baan heeft twee onderscheidende nines; de back nine loopt langs de Indische Oceaan. Hole 14, 15, en 16 zijn de Aziatische evenknie van de Amen Corner.

 

Bali Beach Golf Club | website

foto18De oudste golfbaan van Bali is gelegen in Sanur en onlangs compleet gerenoveerd. Deze 9-holes baan is voor iedere golfer van elk een niveau een enorme uitdaging.